بازرگانان و شرکت های وارد کننده باید بدانند، برای ثبت سفارش کالای وارداتی خریداری شده از فروشنده خارجی، لازم است مشخصات کالای وارداتی خود را به طور کامل و منطبق بر پیش فاکتوری که از فروشنده آن دریافت کرده اید در سامانه جامع تجارت ایران به آدرس ntsw.ir ثبت نمایند. علاوه بر این اخذ مجوزهای وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان انرژی اتمی و … ضروری می باشد.
برای ثبت سفارش قانونی محصول، واردکننده ملزم به اجرای قوانین و مراحل خاصی است که با توجه به تغییرات و پیچیدگی های آن در کشور، کارشناسان حرفه ای ما در شرکت آوین تجارت ایرانیان قادر به شناسایی چالش های موجود در این فرآیند و رفع نگرانی های شما تجار محترم می باشند.
ثبت سفارش شامل انواع گوناگونی است که به روشهای مختلف تأمین ارز و نحوه انتقال پول بستگی دارد.
ثبت سفارش بانکی: این نوع ثبت سفارش شامل خرید ارز از سیستم بانکی، تأمین ارز از محل صادرات، و استفاده از حساب ارزی خریدار است.
ثبت سفارش غیربانکی: در این روش، تأمین ارز بدون انتقال مستقیم ارز انجام میشود و شامل تسهیلات ملوانان و واردات بدون انتقال ارز می باشد. (بر اساس ماده 38 آیین نامه مربوط به قوانین واردات و صادرات)
1. اخذ پروفرما: افراد یا شرکت های وارد کننده، بعد از مذاکره نهایی و بستن قرارداد پیشفاکتور یا پروفرمای مهر و امضاء شده را از شرکت فروشنده دریافت میکنند. این اطلاعات زیر باید در پروفرما ثبت شده باشد.
2. بررسی درست بودن کد تعرفه کالا: کد تعرفه (HS Code) یا شناسه کالا، نشان دهنده مشخصات و دست بندی کالا می باشد و بر اساس آن هزینه و نرخ های گمرکی محاسبه می شود.
3. ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران: افراد برای ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت ابتدا باید وارد سایت https://www.ntsw.ir شود. در سامانه، اطلاعات کامل فروشنده خارجی را وارد کرده و شناسه فروشنده یا کد فیدا که 10 رقمی می باشد را دریافت نمایید.
4. اخذ مجوزهای قانونی لازم: در ابتدا شما باید کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی ایران دریافت کنید و بعد به اخذ مجوزهای لازم از وزار خانه های مربوطه ( مجوز جهاد کشاورزی، مجوز سازمان انرژی اتمی، مجوز وزارت بهداشت و …) اقدام کنید.
5. گرفتن بیمه نامه از شرکت بیمه: این مرحله یکی از مراحل مهم در واردات کالا است. اگر محموله شما در مسیر حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی دچار خطرات احتمالی و آسیب شد شرکت بیمه بر اساس نرخ و شرایط پوششی بیمه موظف به جبران خسارت شما خواهد شد.
6. مراجعه به بانک واسطه معامله: یکی از مراحل نهایی در ثبت سفارش، پرداخت حواله ارزی به فروشنده خارجی است و بانک عامل، نقش حیاتی در تضمین اعتبار معامله و انتقال پول به فرد یا شرکت فروشنده خارجی ایفا میکند.
برای ثبت سفارش محصول، خریدار باید اسناد و مدارکی را ارائه دهد. این مدارک شامل:
استعلام اعتبار کارت بازرگانی : اولین قدم، دریافت استعلام برای معتبر بودن کارت بازرگانی و بررسی فعال بودن نقش بازرگان به عنوان فرد حقیقی یا حقوقی است تا مجاز به انجام امور وارداتی باشید.
ایجاد پرونده جدید در بخش پروندههای ثبتشده: به عنوان واردکننده کالا، باید یک پرونده جدید برای ثبت سفارش خود ایجاد کنید و اطلاعات مربوط به سفارش را در این پرونده ثبت گردانید.
درج اطلاعات کامل پیشفاکتور (پروفرما): در این مرحله، کلیه اطلاعات پیشفاکتور که در بالاتر ذکر کرده ایم از جمله شماره پیشفاکتور، کشور مبدا و .. ثبت شود.
وارد کردن اطلاعات قرارداد و گمرک: اطلاعات مربوط به قرارداد و گمرک شامل نوع قرارداد، روش حمل، مرزهای ورودی، گمرک مقصد، کشور مبدأ حمل و نوع ناوگان حملونقل را وارد کنید.
ثبت اطلاعات مالی و بانکی: در این مرحله، نیاز است اطلاعات مالی شامل مبلغ کل پیشفاکتور، مقدار تخفیف، هزینه حمل، سایر هزینهها، نوع ارز، نوع عملیات ارزی و تأمین ارز را مشخص کنید .
وارد کردن اطلاعات دقیق کالا: تمامی جزئیات مربوط به کالای مورد نظر خود را برای ثبت سفارش، شامل کد تعرفه، نوع و مشخصات کالا، در این قسمت ثبت کنید.
بارگذاری پیشفاکتور و نهایی کردن ثبت سفارش: در مرحله پایانی، پیشفاکتور به همراه سایر اسناد لازم بارگذاری شده و فرآیند ثبت سفارش کامل میشود.
شرکت آوین تجارت ایرانیان، یکی از شرکت های بازرگانی فعال و با تجربه در کشور است که می توانید با تکیه بر مهارت و دانش پرسنل و مدیران شرکت ما، با خیال آسوده به تجارت بین الملل خود بپردازید. مشاوران و کارشناسان حرفه ای و کاربلد این مرجع، نه تنها راهنمایی ها و مشاوره های ضروری را در زمینه واردات کالا ارائه می دهند، بلکه فرآیند ثبت سفارش کالا را نیز با دقت و مدیریت زمان، مطابق با قوانین به روز کشور برای شما به درستی تکمیل می کنند.
© تمام حقوق این وبسایت برای آوین تجارت محفوظ میباشد.
توسعه وبسایت توسط برندتیک