ترانزیت کالا یکی از اصطلاحات حمل و نقل در حوزه تجارت بین الملل است. وقتی محمولهای از گمرک کشوری به گمرک کشور دیگر منتقل می گردد، به آن ترانزیت گفته می شود. کالاهایی که از کشور مبدا ترانزیت می شوند نیاز به تشریفات گمرکی ندارند و در مقصد نهایی تحت انجام امورات و کنترل گمرکی قرار می گیرند.
ترانزیت در همه کشورها وجود دارد، پس باید از شرایط و قوانین مربوط به آن مطلع باشید زیرا یکی از عناصر مهم در تجارت خارجی است. اگر شما تاجر هستید یا در این حوزه فعالیت دارید و نیازمند به ارائه خدمات در امور بازرگانی و حمل و نقل هستید می توانید از کارشناسان و متخصصان حرفه ای و متعهد ما در آوین تجارت ایرانیان مشاوره و راهنمایی بخواهید.
طبق استاندارد جهانی حمل و نقل کالا، ترانزیت به صورت انجام می گیرد. هر کدام از انواع ترانزیت کارایی خاص خود را دارد و برای اهداف مشخصی استفاده میشود. در ادامه انواع ترانزیت را به شما معرفی میکنیم:
این نوع از ترانزیت همانطور که از نامش معلوم است، برای انتقال کالا بین دو گمرک قانونی داخلی در کشور انجام می شود. که هدفش انجام اموری مانند ترخیص در گمرکی خاص در نقطه ای دیگر از کشور می باشد. نکته مهمی که صاحب کالا یا نماینده او در ارسال بار به صورت ترانزیت داخلی باید توجه داشته باشند، این است که پس از انجام تمامی تشریفات مربوطه و دریافت مجوز های لازم، کالا را در زمان مقرر که گمرک با توجه به مسافت، نوع حمل و فصل سال را تعیین می کند، با اعمال مهر و موم مناسب بر روی بسته بندی ها و کانتیر به گمرک تحویل دهد. در ضمن مدارک زیر باید پیوست اظهار نامه ترانزیت داخلی باشد.
وقتی که کالایی بین دو گمرگ کشور خارجی جابه جا می شود ترانزیت خارجی انجام شده است و کالا در طول مسیر حمل و نقل از قلمرو گمرکی مجاز کشورهای دیگر عبور می کند ولی تخلیه نمی شود پس هیچ هزینهای هم به آن تعلق نمیگیرد. شما باید هزینههای گمرکی را در مقصد اصلی محموله پرداخت کنید.
با توجه به اهمیت ترانزیت کالا و نقش بسیار مهم آن در حوزه مبادلات تجاری بین کشورها، رعایت قوانین و مقررات مربوط به هر کشور در این زمینه از ملزومات است و از اهمیت ویژه ای در فرآیند تجارت بینالمللی برخوردار می باشد.
ترانزیت کالا با روشهای متفاوتی انجام میگیرد. هر یک از این روشها برای کالاها با ویژگی های خاص کاربرد دارند و شما باید با توجه به نوع بار، یکی از این شیوه ها را انتخاب کنید. در ادامه این روشها را شرح می دهیم.
برای انجام ترانزیت هوایی از هواپیما استفاده میشود. این روش برای جابهجایی محمولههای فاسدشدنی مثل دارو و غذا کاربرد بیشتری دارد. ترانزیت هوایی بسیار سریع تر از روش های دیگر است، اما هزینه زیادی هم دارد.
ترانزیت دریایی با کشتیهای باربری انجام میشود و برای بسته بندی های حجیم و سنگین کاربرد دارد. این روش نسبت به روش های دیگر هزینه کمتری دارد اما با کندی پیش می رود.
ترانزیت جادهای به وسیله کامیون، تریلی یا خودروهای مختص به ترانزیت انجام می شود. در این روش میتوانید انواع مختلفی از محموله را جابهجا کرد. از فواید ترانزیت جادهای سرعت خوب آن است و هزینههای آن هم تقریباً به صرفه تر است.
ترانزیت ریلی با قطارهای باری انجام می گیرد. شما در این روش میتوانید انواع محموله با وزن های متنوع جابهجا کنید. برای ترانزیت ریلی باید بین مبدأ و مقصد مسیر ریلی وجود داشته باشد، در غیر این صورت باید در بین مسیر وسیله حکل کالا را تغییر داد.
اهداف ما در واحد خدمات حمل و نقل در شرکت آوین تجارت ایرانیان، جلب رضایت و آسودگی خاطر شما، تاجر محترم از انجام فعالیت بازرگانی است. همچنین تیم متخصص و با تجربه فعال در شرکت به شما در انتخاب بهترین روش برای ترانزیت کالا و شیوه انجام آن کمک خواهند کرد، پس با ما در تماس باشید.
© تمام حقوق این وبسایت برای آوین تجارت محفوظ میباشد.
توسعه وبسایت توسط برندتیک