خدمات واردات کالا آوین تجارت ایرانیان

واردات کالا

واردات کالا (Import) به کالاهای ورودی که در یک کشور یا کشورهایی تولید و فراهم می شوند و سپس به کشور ما وارد می شوند اشاره دارد. واردات زمانی انجام می شود که امکان تهیه یا تولید کالایی خاص در یک کشور وجود ندارد، یا انجام آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد.

در نتیجه، کشورها برای برآوردن نیازهای داخلی خود برای چنین کالاهایی به واردات روی می آورند. آشنایی با پیچیدگی‌های رویه‌های واردات و قوانین خاص حاکم بر این روش برای موفقیت در این فرآیند بسیار مهم است.

تجار عزیز، به شما پیشنهاد می کنیم برای آشنایی و درک قوانین و مقررات واردات کالا، از مشاوران و متخصصان کاربلد ما در شرکت آوین تجارت ایرانیان مشورت و راهنمایی بخواهید. و با ارائه راه کارهای تیم مجرب و متعهد این مجموعه متخصص، پروژه واردات را به طور موفقیت آمیزی طی کنید و به کسب و کار تجاری خود رونق ببخشید.

 

مراحل واردات کالا قدم به قدم

برای توسعه و افزایش تجارت بین المللی، آگاهی از مراحل و ضوابط تعیین شده در واردات کالا، ضروری می باشد. پروژه واردات شامل چندین مرحله می باشد که در زیر به بررسی کلی آن می پردازیم.

1. انتخاب کالا: در اولین گام، خریدار که شامل تجار، شرکت وارد کننده یا تولیدکننده می شود با توجه به حیطه فعالیت خود، نیازی را در بازار داخلی احساس می کند که امکان فراهم آمدن آن کالا یا مواد اولیه در کشور وجود ندارد. به همین خاطر از طریق واردات، کالای مورد نظر را فراهم می کند. همچنین وارد کننده در انتخاب کالا باید به نکات کلیدی زیر دقت کند. 

  • بررسی موارد مربوط به خریدار: مانند رعایت استاندارها در کالا، کیفیت تولید، بررسی امکانات و تجهیزات کامل برای نگهداری اجناس، میزان سود و ...

  • دقت به بازار رقابتی محصول: بررسی الگوی زندگی مصرف کنندگان در یک کشور و فراهم آوردن کالای مورد نیاز افراد باعث کسب جایگاه بهتر رقابت پذیری کالا می شود. 

  • آگاهی از قوانین و مقررات: داشتن اطلاعات کافی و به روز از قوانین و آیین نامه های گمرکی برای واردات موفق از ملزومات می باشد.

  • انتخاب تامین کننده معتبر: بررسی اعتبار و موقعیت مالی تامین کننده در صنعت مربوطه و همچنین خدمات پس از فروش و روابط سیاسی و اقتصادی بین کشور مبدا و کشور مقصد لازم است.

2. مکاتبه و مذاکره بازرگانی: بعد از انتخاب کالا، خریدار شروع به تحقیق از مراجع مختلف برای جمع آوری اطلاعات از جزییات محصول می کند. برای موفقیت در این امر، بهتر است کارشناسان شرکت بازرگانی آن را انجام دهند.

3. صدور پیش فاکتور یا پروفرما: بعد از به توافق رسیدن درباره شرایط معامله، فروشنده خارجی اقدام به تنظیم پروفرما می کند. پروفرما اولین و مهمترین سندی است که در تجارت بین الملل صادر می شود و اطلاعات محصول و شرایط معامله در آن قید می شود. این سند در مراحل مختلف از جمله اخذ مجوزهای لازم در ثبت سفارش، و ترخیص کالا مورد استفاده قرار میگیرد.

4. اخذ مجوز ورود به گمرک: پس از صدور پیش‌فاکتور (پروفرما)، خریدار باید برای اخذ مجوز ورود یا ثبت سفارش اقدام کند. این مجوز، که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می‌شود، اجازه رسمی برای ورود کالا به کشور بوده و برای ادامه فرآیند واردات ضروری است.

5. تخصیص ارز و پرداخت بین الملل: پس از دریافت مجوز ورود کالا، نوبت به انتقال پول و دریافت کالا می‌رسد. برای انتقال وجه بین‌المللی چهار روش اصلی وجود دارد: پیش‌پرداخت، تجارت باز، برات و اعتبار اسنادی. هر کدام از این روش‌ها ویژگی‌های خاصی دارند که با توجه به نوع معامله و توافق طرفین انتخاب می‌شوند.

6. اخذ بیمه نامه حمل و نقل: پس از تنظیم روش پرداخت و قبل از شروع حمل، بهتر است کالا توسط یک شرکت بیمه‌گر بیمه شود. بیمه حمل‌ونقل، یکی از انواع بیمه‌های تخصصی است که با چارچوب استانداردی که توسط انستیتو بیمه‌گران لندن تعیین شده، از کالا در برابر خسارت‌های احتمالی در مسیر حمل‌ونقل محافظت می‌کند.

7. بازرسی کالا و استاندارد اجباری: این مرحله شامل بازرسی‌های مورد نیاز از جمله بررسی کیفیت و کمیت کالا توسط شرکت‌های بازرسی است. انواع بازرسی شامل بازرسی قبل از حمل، حین تولید، بازرسی قیمت و بازرسی استاندارد اجباری است که بسته به نوع کالا و قرارداد بین‌المللی ممکن است اجرا شود.

8. حمل‌ونقل بین‌المللی: پس از بازرسی، کالا به شرکت حمل‌ونقل تعیین‌شده تحویل داده می‌شود تا با توجه به قوانین اینکوترمز، کالا از مبدأ به مقصد نهایی حمل شود. اینکوترمز قوانین بین‌المللی هستند که مسئولیت‌ها و هزینه‌های حمل و تحویل را برای طرفین معامله مشخص می‌کنند.

9. ترخیص کالا از گمرک: پس از رسیدن کالا به شهر یا بندر مقصد، اسناد مربوطه آماده شده و به گمرک ارائه می‌شود. در این مرحله، گمرک با ارزیابی فیزیکی کالا و محاسبه حقوق و عوارض وارداتی، ارزش و تعرفه کالا را تعیین می‌کند. پس از کامل شدن حساب ها و پرداخت آن، پروانه الکترونیکی یا پته عبور صادر شده و کالا آماده خروج از گمرک می‌شود.

 

انواع شیوه های وارداتی کدامند؟

روش های وارداتی کالا به دسته‌بندی‌های گوناگونی تقسیم می‌شوند که بسته به نوع کالا، روش واردات، و قوانین و مقررات کشور مبدأ و مقصد متفاوت هستند. مهم‌ترین رویه‌های وارداتی در ادامه معرفی شده است.

واردات قطعی کالا: این نوع واردات شامل کالاهای تند مصرف هستند و به‌منظور مصرف در داخل کشور انجام می‌شود. این کالاها پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، به‌صورت کامل وارد کشور شده و برای مصرف‌کنندگان داخلی عرضه می‌شوند.

واردات موقت کالا: اینطور که از عنوانش مشخص است این کالاها طبق ماده 50 قانون امور گمرکی پس از استفاده موقت، باید به کشور مبدأ بازگردانده شود. واردات موقت معمولا برای کالاهایی مانند تجهیزات نمایشگاهی، ماشین‌آلات برای پروژه‌های خاص، و کالاهایی که فقط برای مدت محدودی به آن‌ها نیاز است، اجازه وارد شدن به قلمرو گمرک را دارند.

واردات برای پردازش کالا و صادرات مجدد: در این روش، کالاها وارد کشور می‌شوند تا پردازش یا تولیدی روی آن‌ها صورت گیرد و سپس به کشورهای دیگر صادر گردند. این روش می‌تواند بیشتر شامل مواد اولیه برای ساخت صنایع شود و بعد به صورت کالای تکمیل شده صادر خواهد شد.

واردات ترانزیت داخلی: در این حالت، کالایی که موارد گمرکی روی آن انجام نشده و از گمرک داخلی به گمرک مجاز داخلی دیگر منتقل می شود تا تشریفات گمرکی کالا کامل انجام شود.

واردات ترانزیت خارجی: در این شیوه گمرکی کالای برای اینکه به مقصد نهایی برسد در مرحله اول به کشور وارد و پس از آن از مرزی دیگر خارج میشود. این کالاها مشمول هیچ گونه حقوق و عوارض گمرکی نمی شوند.

واردات امانات پستی: این نوع واردات معمولاً برای کالاهای کوچک و شخصی استفاده می‌شود و از طریق پست انجام می گیرد. این کالاها هم از لحاظ مطابقت با قوانین کشور تحت نظارت و کنترل قرار می گیرند.

 واردات مرجوعی: در این روش گمرکی کالای وارداتی که بنا به هر دلیلی امکان ترخیص آن وجود نداشته باشد به کشور مبدا بازگردانده می شود برای مثال کالاهایی که بدلیل ممنوعیت و یا غیر مجاز بودن و یا عدم تطبیق با مجوزهای مربوطه قابل ترخیص نباشند کالاهایی مرجوعی هستند. 

تبصره های موجود در شیوه های وارداتی

  • در تبصره مربوط به واردات موقت، فهرست کالاهایی که از این طریق می توانند وارد کشور شوند به همراه قوانین در تشریفات گمرکی و تضامین طبق آیین نامه اجرایی تعیین می شود.

 

  • طبق تبصره، مدت زمانی ورود موقت برای پردازش با توجه به نوع گروه مشخص شده کالاها با مشارکت وزارتخانه‌های تولیدی مربوطه، گمرک ایران، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و تصویب هیأت وزیران تعیین می‌ شود. و طریقه اجرای این ماده بر اساس آیین نامه اجرایی می باشد.

 

  • تبصره موجود در ترانزیت داخلی اشاره به این موضوع دارد که در نقاطی که ادارات سازمان بنادر و کشتیرانی مستقر هستند، حمل کالا تحت عنوان ترانزیت داخلی اداری (موضوع تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون امور گمرکی) تنها با موافقت قبلی اداره بندر محل انجام می‌شود.

 

  •  طبق ماده52 قوانین تشریفات گمرکی مربوط به کالاهای مرجوعی، کالای وارداتی موجود در گمرک را تا هنگامی که با اجرای مقررات متروکه به فروش نرسیده است می توان به عنوان بازگرداندن به کشور مقصد به گمرک اظهار و ترخیص نمود.

چرا آوین تجارت ایرانیان را برای واردات کالا انتخاب کنیم؟

واردات کالا، هرچند که سوددهی قابل توجهی برای خریداران دارد، اما با مراحل پیچیده و چالش های بسیاری همراه است. با دقت به این مسئله متوجه می شویم که واردات کالا نیاز به علم و تجربه کافی دارد و هر فرد یا شرکت واردکننده ای قادر نیست به تنهایی از پس آن برآید.

ما در شرکت آوین تجارت ایرانیان، با اشراف کامل بر امور گمرکی، ترخیص کالا و آگاهی کامل از واردات کالا در این فرآیند همراه شما خواهیم بود. بنابراین می‌توانید با اطمینان کامل، مراحل واردات کالای خود را به مجموعه ما بسپارید و با آرامش خاطر از خدمات حرفه‌ای کارشناسان بهره بگیرید.

محمد ناصری مدیر بازرگانی 3 روز پیش
خدمات واردات کالا آوین تجارت ایرانیان بسیار حرفه‌ای و بدون مشکل بود. همکاری با این تیم بسیار راحت و پاسخگویی به موقع بود. حتماً مجدد از خدمات‌شان استفاده خواهم کرد.
خدمات واردات کالا
20
2
علیرضا کریمی مشاور واردات 6 روز پیش
تجربه واردات کالا با آوین تجارت کمی ناموفق بود. تاخیرهای زیادی در ارسال کالاها وجود داشت و مشکلات گمرکی به‌خوبی حل نشد. انتظار بیشتری داشتم.
خدمات واردات کالا
4
8
سارا شریفی مدیر فروش 9 روز پیش
خیلی راضی هستم از خدمات واردات کالا آوین تجارت ایرانیان. روند کار کاملاً شفاف و دقیق بود و محصولات به موقع رسید. به شدت توصیه می‌کنم.
خدمات واردات کالا
25
1
آرمان طالبی مدیر پروژه 12 روز پیش
واردات کالا با آوین تجارت ایران تجربه‌ای بی‌نظیر بود. خدمات با دقت و سرعت عالی انجام شد. همیشه از کیفیت خدمات‌شان راضی بوده‌ام.
خدمات واردات کالا
30
0
مریم هاشمی مدیر بازرگانی 1 روز پیش
آوین تجارت ایرانیان در واردات کالا بسیار کارآزموده و حرفه‌ای عمل می‌کند. روند کاری سریع و شفاف بود و کالاها به موقع و بدون مشکل به دست ما رسید.
خدمات واردات کالا
18
3
کاظم احمدی خریدار عمده 3 روز پیش
واردات کالا با آوین تجارت مشکلاتی داشت. کالاها با تاخیر زیادی وارد شدند و مشکلات در روند ترخیص گمرکی باعث شد که زمان تحویل به شدت طولانی شود.
خدمات واردات کالا
2
15
رضا غلامی مدیر خرید 5 روز پیش
آوین تجارت ایرانیان به خوبی فرآیند واردات کالا را مدیریت می‌کند. از نظر من، این تیم تجربه و تخصص بالایی دارد و تمامی نیازهای وارداتی ما را به سرعت برآورده کرده است.
خدمات واردات کالا
22
3
ندا معصومی مدیر فروش 7 روز پیش
تجربه عالی از واردات کالا با آوین تجارت. بدون هیچ مشکلی، کالاها به موقع رسیدند و تمام مراحل ترخیص گمرکی به درستی انجام شد.
خدمات واردات کالا
30
1

خدمات مشاوره واردات

مشاوره حرفه‌ای
انتخاب کالا و تأمین‌کنندگان
  • مشاوره تخصصی
  • انتخاب کالا
  • بررسی بازار
  • مدیریت مذاکرات
  • پشتیبانی تا ترخیص

ترخیص کالا

خدمات ترخیص
تسریع در ترخیص کالا
  • مدیریت امور گمرکی
  • پیگیری اسناد و مجوزها
  • ترخیص سریع و به موقع
  • مدیریت هزینه‌ها
  • پشتیبانی ویژه
تماس تلگرام واتساپ