صادرات کالا یک فعالیت مهم در زمینه اقتصاد هر کشور است. در این فرآیند کالا از کشور مبدا به کشور مقصد ارسال می شود. هدف صادرات، فرستادن کالاها به نقاطی از کشورهای دیگر به منظور فروش، تعویض و ساخت است. کالاهای صادراتی به سه دسته مجاز، ممنوع و مجاز مشروط که شامل صدور یا ورود کالا با مجوز، دسته بندی می شوند.
رویه صادرات کاری دشوار و پیچیده ای است به همین دلیل برای انجام این فرآیند اقتصادی همواره لازم است که از دانش و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشیم. به همین منظور ما در شرکت بازرگانی آوین تجارت ایرانیان با سالها تجربه و تخصص میتوانیم مشاور خوبی در زمینه صادرات کالاهای ایرانی به نقاط مختلف جهان باشیم.
1. روش قطعی صادرات کالا: این رویه یکی از پرکاربردترین روشها در خروج کالا از کشور است. در این شیوه از صادرات کالا، اشخاص حقیقی و حقوقی از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض و مالیات معاف هستند. این معافیتها با هدف تشویق صادرکنندگان تنظیم شده است تا کالاهای خود را به بازارهای بین المللی عرضه کنند و در نتیجه موجب ارزآوری برای کشور شود. با این حال، در صادرات قطعی هزینههای مرتبط با خدمات گمرکی، انبارداری، آزمایش و تعرفهبندی و تخلیه و بارگیری توسط صادرکننده باید پرداخت شود.
2. روش موقتی صادرات کالا: اگر در کشوری امکان توسعه و تولید محصولی بنا به دلایل مختلف وجود نداشته باشد آن کالا با هدف پردازش، تعمیر و ساخت به کشور دیگر صادر می شود البته این رویه شامل ارسال کالاهایی برای عرضه به نمایشگاه ها، ماشین آلات و تجهیزات برای انجام خدمات فنی و مهندسی در کشور خارجی به طور صادرات موقت و طی مدت معلومی انجام می گیرد. کالاهای صادراتی موقت در هنگام بازگشت از پرداخت حقوق ورودی گمرک معاف هستند.
در اولین قدم برای ارسال کالا، تجار و بازگانان می بایست به تهیه اسناد و مدارک مورد نیاز اقدام کنند. آیین نامه های اجرایی در امور گمرکی، دستورالعمل هایی را با هدف رعایت قوانین کشور و تسهیل روند صادرات ، برای تهیه و ارائه مدارک و همچنین نحوه بررسی و ارزیابی کالاها توسط گمرک را تدوین میکند تا صادرات کالا در حدود مقررات صورت گیرد.
برای ارسال کالا، ارائه اطلاعات زیر ضروری است که باید بهصورت جامع و دقیق در اسناد صادراتی وارد شود.
این اطلاعات به شما کمک میکند تا پروژه صدور کالا به درستی و با رعایت مقررات انجام گیرد و همچنین به گمرک و سایر مراجع مربوطه امکان ارزیابی دقیق این فرآیند را می دهید که موجب تسریع در انجام این عملیات می شود.
صادرات کالا مزایای قابل توجهی برای کشور دارد که مهمترین آن ارز آوری با هدف توسعه اقتصاد می باشد. با افزایش تولید میتوان صادرات را پا به پای واردات گسترش داد زیرا صادرات پایه اصلی رشد اقتصاد یک کشور شناخته می شود.
و این امر کمک به کسب اعتبار در سطح بین الملل می کند. سود آوری از تجارت باعث افزایش تولید و کیفیت محصولات می شود و به دنبال اشتغال زایی گسترش می یابد. از دیگر مزایای صادرات میتوان به ارتباط با سایر کشورها و تعاملات فرهنگی اشاره کرد، که از طریق آن فرهنگ و ارزشهای یک کشور به دیگر نقاط جهان منتقل میشود.
اما در این میان چالش ها و معایبی هم به دنبال می آورد، نوسانات نرخ ارز که موجب کاهش سود دهی اقتصادی می شود و همچنین مشکلاتی که در رابطه ی تطابق با استاندارهای جهانی، هزینه های بالای حمل و نقل و قیمت گذاری های رقابتی موجب تاثیرات منفی در کسب و کارهای صادراتی می شود.
می توان گفت که با شناخت مراحل فوق و آگاهی کامل از قوانین صادراتی کشورها می توان به تجارت های بین المللی پرداخت و در حوزه صادرات کالاها به کشورهای مختلف، سودهای کلانی را به دست آورد؛ اما توجه کنید که تنها شناخت این مراحل کافی نیست، چرا که همواره لازم است تجربه انجام این فعالیت مهم اقتصادی را داشته باشید و به صورت عملی با این مراحل آشنا باشید.
بنابراین پیشنهاد می شود که برای انجام این فعالیت تجاری و اقتصادی، پیش از هرگونه اقدامی حتما با مشاورین و متخصصین ما در آوین تجارت ایرانیان مشورت نموده و از تجربه این افراد در اجرای صحیح مراحل صادرات کالاها بهره ببرید.
© تمام حقوق این وبسایت برای آوین تجارت محفوظ میباشد.
توسعه وبسایت توسط برندتیک